Binnen een zeer uitgebreide keuze, van 0,1 tot 2000 kW, beschikt Air Vision over een gamma «Acovent» ventilatoren die, naast een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, gekenmerkt worden door een stevige gelaste constructie opgebouwd vanuit een gestandar-diseerde basis. Flexibiliteit en een brede waaier aan optiemogelijkheden zijn troef.

Presentatie Acovent

 

CTR-CTA

Ventilatoren speciaal ontworpen voor het transport van grote luchtdebieten bij lage druk. Beschikbaar in enkelaanzuigende of dubbelaanzuigende uitvoering.

Debiet tot 400.000 m³/h en opvoorhoogte tot 3000 Pa.

Turbine CTR met achterwaartse rechte schoepen

Turbine CTA met achterwaarts gebogen airfoil schoepen voor een hoog rendement

 

De CTA – CTR-serie zijn centrifugaalventilatoren met hoog rendement voor lage drukken met omgekeerde vlakke schoepen (CTR) en met draagvleugel (CTA). Ze zijn speciaal ontworpen om schone of licht stoffige lucht te transporteren en kunnen zowel een enkele als een dubbele inlaat hebben. Deze ventilatoren vinden hun voornaamste toepassing in civiele airconditioningsystemen, ontstoffingssystemen, droogcabines, verfsystemen, boilers en ovens. Een van de belangrijkste kenmerken van deze serie is de robuuste, elektrisch gelaste constructie van dik, op passende wijze versterkt plaatstaal, die een minimum aan lawaai en de afwezigheid van trillingen en pulsaties garandeert.

De ventilatoren van de CTA – CTR-serie worden gebouwd in 24 maten met waaiers van 318 mm tot 2500 mm diameter. Alle ventilatoren worden gebouwd in vaste uitvoering; vanaf grootte “150” worden ze gedemonteerd geleverd met de kast gesplitst voor transport. De waaiers zijn statisch en dynamisch gebalanceerd met elektronische apparatuur overeenkomstig ISO nr. 1940 graad G=2.5.

 

CTC-NFR

Ventilatoren speciaal ontworpen voor het transport van luchtdebieten op middel hoge druk. Beschikbaar in enkelaanzuigende of dubbelaanzuigende uitvoering voor het type NFR.

Debiet tot 250.000 m³/h en opvoerhoogte tot 6000 Pa.

Turbine NFR en CTC met achterwaarts gebogen schoepen.

 

De ventilatoren van de serie CTC – NFR – NFL zijn middendrukcentrifugaalventilatoren met achterovergebogen schoepen (CTC) of achterovergebogen platte schoepen (NFR-NFL) met enkele of dubbele inlaat, speciaal ontworpen voor het transport van schone of licht stoffige lucht met debieten tot 1.000.000 m3/h en drukken tot 8.000 Pa. Deze ventilatoren vinden hun voornaamste toepassing als pneumatische transportbanden, luchtgordijnen, vloeistofroerders en het koelen of temperen van glas. Wat de CTC-serie onderscheidt, is de mogelijkheid om 2 verschillende soorten waaiers, standaard of zelfreinigend, afhankelijk van de hoeveelheid stof in de vloeistof in één scroll te monteren, waardoor de hoogste niveaus van standaardisatie en functionaliteit worden bereikt. Een van de belangrijkste kenmerken van deze series is de robuuste gelaste constructie van dik, op passende wijze versterkt plaatstaal, die een minimum aan lawaai en de afwezigheid van trillingen en pulsaties garandeert.

De ventilatoren van de serie CTC – NFR – NFL worden gebouwd in 16 maten met waaiers van 315 mm tot 2250 mm diameter, vanaf maat 1600 worden de ventilatoren geleverd met een in twee of meer delen verdeelde koffer voor transport. De waaiers zijn statisch en dynamisch gebalanceerd met elektronische apparatuur volgens ISO N.1940 graad G=2.5.

 

CTD-NFD-NFE

Ventilatoren speciaal ontworpen voor het transport van luchtdebieten op hoge druk. Beschikbaar in enkelaanzuigende uitvoering.

Debiet tot 250.000 m³/h en opvoerhoogte tot 17000 Pa.

Turbine CTDNFDNFE[/su_lightbxo] met achterwaarts gebogen schoepen.

 

De ventilatoren van de CTD – NFD – NFE-serie zijn enkel- en dubbelaanzuigende hogedrukcentrifugaalventilatoren met achterwaarts gebogen schoepen, speciaal ontworpen voor het transport van schone of licht stoffige lucht met debieten tot 350.000 m3/h en een druk tot 20.000 Pa. Deze ventilatoren vinden hun voornaamste toepassing als ventilatoren voor verbrandingslucht, pneumatisch transport, luchtgordijnen, vloeistofroerders en het koelen of temperen van glas. Wat de CTD-serie onderscheidt, is de mogelijkheid om 2 verschillende soorten waaiers, standaard of zelfreinigend, afhankelijk van de hoeveelheid stof in de vloeistof in één scroll te monteren, waardoor de hoogste niveaus van standaardisatie en functionaliteit worden bereikt. Een van de belangrijkste kenmerken van deze series is de robuuste gelaste constructie van dik, op passende wijze versterkt plaatstaal, die een minimum aan lawaai en de afwezigheid van trillingen en pulsaties garandeert.

De ventilatoren van de CTD – NFD – NFE-serie worden vervaardigd in 16 maten met waaiers van 315 mm tot 2250 mm diameter, vanaf maat 1600 worden de ventilatoren geleverd met een in twee of meer delen verdeelde koffer voor transport. De waaiers zijn statisch en dynamisch gebalanceerd met elektronische apparatuur volgens ISO N.1940 graad G=2.5.

 

NFEA-NFDA-CTT-CTMR

Ventilatoren speciaal ontworpen voor het transport van luchtdebieten beladen met stof, vezels of vaste materie

Debiet tot 250.000 m³/h en opvoorhoogte tot 10000 Pa.

Turbine NFEA en NFDA met achterwaartse schoepen die zelfreinigend zijn.

Turbine CTT en CTMR met rechte schoepen voor CTMR en volledig open voor CTT.

 

De ventilatoren van de CTT – CTMR-serie zijn centrifugaalventilatoren met radiale schoepen (met of zonder kegel) die speciaal zijn ontworpen voor het transport van lucht of gassen die stof, korrelige materialen en lange vezels bevatten. Deze ventilatoren vinden hun voornaamste toepassing in ontstoffingsinstallaties, voor het afzuigen van dampen of zure dampen. Wat de CTT – CTMR-serie onderscheidt, is de mogelijkheid om drie verschillende soorten waaiers in één enkele wals te monteren, waardoor de hoogste niveaus van standaardisatie en functionaliteit worden bereikt. Een van de belangrijkste kenmerken van deze series is de robuuste gelaste constructie van dik, op passende wijze versterkt plaatstaal, die een minimum aan lawaai en de afwezigheid van trillingen en pulsaties garandeert.

De CTT – CTMR ventilatorseries worden gebouwd in 16 maten met waaiers van 400mm tot 2250mm diameter. Alle ventilatoren zijn in vaste uitvoering. Vanaf grootte “1600” worden de ventilatoren geleverd met een gedeelde behuizing voor transport. De waaiers zijn statisch en dynamisch uitgebalanceerd met elektronische apparatuur volgens ISO nr. 1940 graad G=2.5.