Van Droom tot Werkelijkheid… Virtueel! Welkom in onze nieuwe showroom!

“AirVision innoveert en nodigt u uit om onder te dompelen in een unieke, meeslepende ervaring. Welkom in de toekomst van industriële ventilatie.”

Al meer dan 10 jaar koesterde AirVision de droom van een showroom, een virtuele plek waar industriële ventilatoren op een meeslepende manier tot leven zouden komen. Echter, de technologische barrières leken onoverkomelijk. Met de opkomst van Covid-19 en de snelle evolutie van de technologie kreeg het project eind 2023 eindelijk vorm en is nu volledig operationeel. Iedereen die deze virtuele showroom heeft ervaren, werd getroffen door het langverwachte “wow”-effect, waardoor dit hulpmiddel een belangrijke vooruitgang is geworden voor technische training en bewustwording van alle facetten van industriële ventilatoren.

“Technologische grenzen doorbreken, onze voortdurende zoektocht naar vooruitgang onthult de evolutie van een gedurfd idee. Visualiseer het potentieel, zie de toekomst.”

Het idee van de virtuele showroom spookte al lange tijd door de innovatiedromen van AirVision. De technologische barrières leken onoverkomelijk totdat de mondiale situatie dwong tot een heroverweging van de aanpak. De eerste stap was het creëren van een 3D-model om een diepgaand begrip van de industriële ventilator mogelijk te maken, waarbij verschillende uitvoeringen werden verkend, van directe aandrijvingen tot riem- of koppelingstransmissies. Dit 3D-model werd ook verrijkt met een augmented reality (AR)-ervaring om ventilatoren virtueel te visualiseren in elke ruimte.

Heb je een virtual reality headset? Bekijk onze video om te zien hoe we te werk gaan!

3D – Diepgaande Verkenning van Technische Configuraties

“Elk detail komt tot leven, elk onderdeel vertelt zijn verhaal. Verken technische configuraties als nooit tevoren. In deze driedimensionale wereld worden industriële ventilatoren een symfonie van precisie.”

Het revolutionaire 3D-model van de virtuele showroom maakt een gedetailleerde verkenning mogelijk van de technische configuraties van industriële ventilatoren. Gebruikers kunnen kiezen tussen 4 directe aandrijvingen op de motoras, 8 semi-elastische koppelingen of 12 riem- en poelietransmissies. De mogelijkheid om het type waaier te configureren naar specifieke behoeften en deze te laten draaien biedt een praktisch begrip van elk onderdeel. Voeg daarbij de visualisatie van typische accessoires zoals rechthoekige of ronde dempers aan de aanzuigzijde, en kleppen aan zowel de uitlaat- als aanzuigzijde, voor een diepgaande personalisatie. De explodeerbare modus maakt een nog diepere duik in de details en bijbehorende technische artikelen mogelijk.


Ontwikkeling van de Virtuele Showroom

Met de opkomst van Covid-19 en het bijna verdwijnen van professionele verplaatsingen werd de evidentie van de virtuele showroom duidelijk. De ontwikkeling van het project begon in 2023 om dit jaar volledig operationeel te zijn. Naast het 3D-model en AR strekt de virtuele showroom van AirVision zich uit tot virtual reality (VR). De showroom, gehost op het Spatial-platform, biedt een ongeëvenaarde meeslepende ervaring.

We kunnen naar uw locatie komen om u kennis te laten maken met onze Virtuele Showroom!

Augmented Reality: Praktische Virtuele Visualisatie

“Een wereld waar virtueel en echt samenkomen. Scan het heden, interageer met de toekomst. AR onthult een nieuw niveau van verbinding. Waar realiteit en verbeelding samensmelten, nemen ventilatoren een nieuwe dimensie aan.”

Augmented reality (AR) transformeert de gebruikerservaring door het scannen van de QR-code en het virtueel plaatsen van de ventilator op elke tafel of plank. Deze praktische onderdompeling gaat verder dan alleen visualisatie en biedt concrete interactie met het product. Gebruikers kunnen de details en functies van de ventilator verkennen in hun eigen omgeving, wat een contextueel begrip biedt.

Virtual Reality: Meeslepende 3D-Ervaring

“Meer dan alleen een visie, beleef een totale ervaring. Duik in de virtuele onderdompeling, ontdek elk detail met ongeëvenaarde diepte. VR-brillen worden de toegangspoort tot een universum waar ventilatoren een boeiend avontuur worden.”

De virtuele showroom van AirVision biedt een meeslepende ervaring in virtual reality (VR) via het “Spatial”-platform. Bezitters van VR-brillen kunnen deelnemen aan 3D- of VR-presentaties op afstand, wat een totale onderdompeling biedt in de details van industriële ventilatoren. Voor degenen zonder VR-brillen zijn er twee opties: een persoonlijk bezoek met door AirVision geleverde brillen, of een virtueel bezoek vanaf een pc, hoewel de onderdompeling anders is maar nog steeds verrijkend.

Opleiding en Bewustmaking: Nieuwe Grenzen van Kennis

“Meer dan slechts een gereedschap, een pedagogische revolutie. Training is onmisbaar voor elke professional in de industrie. Technici, logistiek managers, after-sales service, vinden allemaal een onuitputtelijke bron van kennis dankzij ons hulpmiddel.”

Naast zijn innovatieve aspect blijkt de virtuele showroom van AirVision een krachtig educatief hulpmiddel te zijn. De training van technici wordt aanzienlijk vergemakkelijkt, omdat ze niet alleen de componenten kunnen observeren, maar ze ook virtueel kunnen configureren en in beweging kunnen zetten. Deze praktische benadering zal de professionals in de logistiek, after-sales service, onderhoud en inkoop sterk helpen, die niet de kans hebben om industriële installaties te bezoeken. De totale onderdompeling in de virtuele ventilatoromgeving biedt een contextueel begrip dat verder gaat dan traditionele methoden.

Gereed om uw begrip van industriële ventilatoren te optimaliseren? Neem contact met ons op voor een gepersonaliseerd gesprek.